Süleyman Demirel Üniversitesince bu yıl 16.sı düzenlenen ve bilimsel-sosyal yarışma ve ödülleri ile ülke genelinde ses getiren “Bilim ve Bahar Şenliği” bu yıl da zengin içeriğiyle dikkat çekiyor.Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, 15-17 Mayıs 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek “16. Uluslararası Bilim ve Bahar Şenliği” hakkında bilgi vermek amacıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi. SDÜ Doğu Yerleşkesi Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen toplantıda, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de hazır bulundu.
Toplantıda konuşan Rektör İbicioğlu, “Üniversitemiz, düzenlediği “Bilim ve Bahar Şenliği” ile hem ülkemizde hem de dünyada öncü bir rol üstleniyor” dedi. Üniversitenin her fırsatta dile getirdiği halkla bütünleşme modelinin önemli olduğunu dile getiren İbicioğlu, 24 kategoride 82 ödülün verileceği Bilim Şenliğinde; Bilim ve Teknoloji, Güzel Sanatlar, Spor, Sosyal – Kültürel ve Girişimcilik alanında projeleri dereceye girenlerin ödül alacaklarını kaydetti.
En çok başvuru bilim ve teknoloji ile girişimcilik alanında
Bu yıl da yarışmalara büyük bir katılım olduğunu belirten İbicioğlu, 1300 başvurunun olduğunu söyleyerek “En çok başvuru bilim ve teknoloji ile girişimcilik alanında oldu. SDÜ olarak bilim şenliği kapsamında projelere desteğimizi ve ödüllerimizi sağladığımız sponsorluklar ile veriyoruz.Sponsorlarımızdan elde ettiğimiz fonlarla 350 bin lira ödül dağıtacağız. Bunun yanında 700 bin lira da risk sermayesi ödülü bulunmaktadır. Neticede dağıtacağımız para ödülü 1 milyon 50 bin lirayı bulacak” diye konuştu. İbicioğlu, şenliğin sosyal ve kültürel etkinlikleri bölümünde Moğollar grubu ile Gülşen ve Sezen Aksu’nun konser vereceğini de sözlerine ekledi.
Bu yarışmalar sınırlı vilayetlerde yapılıyor
16. Bilim ve Bahar Şenliğinde bilim ve teknoloji koordinasyonunu üstlenen SDÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Cengiz Kayacan da, bu yarışmaların sınırlı vilayetlerde yapıldığını ifade ederek proje pazarının üniversite – girişimci ve sanayicinin buluşma noktası olduğunu söyledi.
Isparta Ticaret ve Sanayi Odası(ITSO) ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) temsilcileri de girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılmasının önemine vurgu yaparak “Gelişmiş ülkelerle rekabet edebilmek için projeler üretmeli bizler de onları desteklemeliyiz.” dedi.