Isparta’da bir yıl önce hizmet vermeye başlayan Duy Beni İşitme Engellileri Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi geçtiğimiz gün özel konuklarını ağırladı.
İşitme engellilere yönelik destek ve eğitim vermekte olan kurum Altı Nokta Körler Derneği Isparta Şube Başkanı İsmail Er ve beraberindeki heyete çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Samimi bir ortam da geçen ziyarette Dernek Başkanı İsmail Er duygularını şöyle ifade etti; “Bizim bugün buraya gelme amacımız Isparta’da da güzel şeyler olduğunu göstermek. Bir aile düşünün ki küçük çocuğu işitme engelli ve evde çaresizce oturuyor. Ve evinde oturan bir sürü kardeşlerimiz bulunmakta. Bizim amacımız bunları önlemek azaltmak ve sıfıra indirmek. Her engelli grubu birbirini muhakkak etkiler. Böyle güzel kurumların işitme engelli çocuklarımıza, yetişkinlere özel eğitim vermesi onu hayata hazırlaması adına çok güzel bir iş yaptıklarını düşünerek bugün arkadaşlarımızı ziyarete geldik.
Isparta’da yaklaşık 1000’e yakın işitme engelli olduğunu biliyorum. Burada ailelere çok iş düşüyor çocuklarını eve kapatıp onların hayatını karartmak o güzel sesleri duymalarını engellemesinler. Duy Beni İşitme Engellileri Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi profesyonel kadrosuyla kısa zamanda yaptıkları başarılarla çocuklarımızı çok güzel hayata hazırlıyorlar. Biz Altı Nokta Körler Derneği olarak diyoruz ki çocukların yada yetişkin kardeşlerimizin asıl engeli aileleri olmasın. Onlarında güzel şeyler yaptıklarını, başardıklarını görsünler ve böyle güzel kurumlarda eğitim alsınlar. Bizler Duy Beni İşitme Engellileri Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde başta Kurucu Müdürü sevgili kardeşim Hasan Hüseyin Aslan beyefendiye ve öğrencilerin gözlerindeki o ışığı görmek adına fedakâr öğretmenlere çok teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum.” dedi.
Rehabilitasyon Merkezi Kurucu Müdürü Hasan Hüseyin Aslan ise merkezin amacı ve çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi; “ 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanununda belirtilen Türk Millî Eğitiminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda;
Engelli bireylerin Bakanlıkça belirlenmiş destek eğitim programları ile özel yöntem, personel, araç ve gereç kullanarak ilgileri, ihtiyaçları, yetenek ve yeterlilikleri doğrultusunda hayata hazırlanmasını,
Toplum içindeki rollerini gerçekleştiren, başkaları ile iyi ilişkiler kurabilen, iş birliği içinde çalışabilen ve çevresine uyum sağlayabilen üretici bireyler olarak yetişmelerini,İşitme, duyusal, sosyal, duygusal ve davranış problemleri olan engelli bireylerin engellilik hâlinin ortadan kaldırılmasını ya da etkilerinin en az seviyeye indirilerek yeteneklerinin en üst seviyeye çıkarılması ve topluma uyumlarının sağlanması, temel öz bakım becerilerinin ve bağımsız yaşam becerilerinin geliştirilmesini, sağlamak için destek eğitimi çalışmaları yapmaktır.”