Doğal Bitki Antifrizi Manavgat'ta tanıtıldı

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fevzi Mustafa Ecevit tarafından bulunan ve geliştirilen “Thiofer Doğal Bitki Antifrizi” ile ilgili olarak, Antalya’nın Manavgat ilçesinde tanıtım toplantısı düzenlendi.Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası’nda(MATSO) Tarım Ofisi Akdeniz Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bimaş Tarım Ürünleri Tanıtım Toplantısına, Ak Parti Manavgat İlçe Başkanı Ercan Mekteplioğlu, İlçe […]

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fevzi Mustafa Ecevit tarafından bulunan ve geliştirilen “Thiofer Doğal Bitki Antifrizi” ile ilgili olarak, Antalya’nın Manavgat ilçesinde tanıtım toplantısı düzenlendi.Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası’nda(MATSO) Tarım Ofisi Akdeniz Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bimaş Tarım Ürünleri Tanıtım Toplantısına, Ak Parti Manavgat İlçe Başkanı Ercan Mekteplioğlu, İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Birol Tuncel, Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, Sarılar Belediye Başkanı Mustafa Erkan Ersoy, Çolaklı Belediye Başkanı Hasan Coşkun, Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Erol, Esnaf Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Ahmet Özdemir, çiftçiler ve davetliler katıldı.

Tarım Ofisi Akdeniz Bölge Müdürü Emre Uluçay, üreticilerin ve çiftçilerin bugün hak ettiğini alamadığına işaret ederek, meteorolojik olayların bunda büyük etkisi olduğunu kaydetti. Uluçay, “Çiftçilerin bir sene boyunca ektiği, diktiği ve gözü gibi baktığı, yıllık geçimini sağlayacak olan ürünler iklim koşullarının etkisiyle ürün verme döneminde çok büyük kayıplar yaşıyor. Üretici çok zor günler geçiriyor. İklim koşulları nedeniyle bütün bir sene adeta çöpe gider” dedi.

İÇİNDE KİMYASAL ÜRÜN YOK

Prof. Dr. Fevzi Mustafa Ecevit’in bulduğu ve Bimas Tarım Ürünleri tarafından piyasaya sunulan Thiofer Doğal Bitki Antifrizi’nin bu duruma kökten çözüm getirdiğini ifade eden Uluçay; “Thiofer Doğal Bitki Antifirizi yüzde yüz yerli. İçinde hiç kimyasal olmayan bir ürün. Bu ürünü kullanıldığında Türk tarımının son yıllardaki baş belası olan kimyasal kalıntı sorunu asla olmaz. Thiofer, bugün 15 ülkeye ihracatı yapılıyor. Özellikle İngiltere’de birçok ödül sahibi bir ürün” dedi. Ürünün sıvı olduğunu ve bitkilere püskürtülerek kullanıldığını ifade eden Uluçay, “Bakteriler sayesinde Thiofer, bitkilerin daha fazla fotosentez yapmasını sağlıyor. Fotosentez miktarı artan bitki topraktan daha fazla besin aldığı için soğuk ve sıcak havalardan etkilenmiyor” diye konuştu. Laboratuvar şartlarında ve sahada yapılan deneme üretimlerinde bitkinin kalitesinin test edildiğini ifade eden Uluçay, “Biz, doğru kullanım ve toprağın doğru işlenişine göre Thiofer kullanılan yerlerde ürün verimliliğinin yüzde 50 ile yüzde 100 arasında arttığını tespit ettik. Ayrıca bitkilerin meyvelerindeki doluluk oranı da arttı” diye konuştu.

STANDART ÜRETİM SAĞLIYOR

Bimas Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fevzi Mustafa Ecevit ise Thiofer hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Ecevit, Thiofer’in bitkilerde verimi ve kaliteyi artırdığını ifade ederek, “Erkencilik sağlar. Bunun dışında üründe standart üretim sağlar. Tad, lezzet, aroma gibi bir takım kalite faktörlerinin yüksek seviyede oluşmasını sağlar” diye konuştu.

Exit mobile version