2012 Yılında; TÜİK Verilerine göre Isparta doğum hızı ortalamasında Türkiye ortalamasının altında kaldı. 2012 model 5 bin 304 bebeğimiz oldu. Doğurganlık hızımız yüzde 1.68. Yani bin nüfus başına sadece 12 doğum düşüyor. Bütün bunlar rakam sadece. İnsanlar müreffeh durumda olursa doğurur. Gelir düzeyi iyi olursa doğurur. Kaygı taşımazsa doğurur.
Bütün bunlara eğitim düzeyinin yüksekliği, eskiye göre geç evlenme yaşı. Aile kavramının artık pamuk ipliğine bağlı olması durumu….. sayar da sayarız.
Peki ölüm oranı ne kadar? Yaşlı nüfusta ne kadar olursa o kadar. Allah vere ki doğan sayısının altında.
3 çocuk olana vergi yok diye bir müjde ile Maliye bakanı düğmeye bastı basmasına ama; Bir asgari ücretlinin vergisi zaten 80-90 TL bir şey. Zaten bunun da bir kısmını Özel Gider İndirimi aldı altında iade düşülüyor. Geriye ne kalıyor; Hiççç. Siz de o hiçi üçe bölünüz ona göre doğurunuz veya doğurtunuz.
Peki doğurmalı mı? Elbette;
Peygamberimiz ümmetinin çokluğuyla övünecektir.
Ancaaak; Şu meseleler hallolmadıkça siz ne derseniz deyin insanlar zorla, teşvikle veya Başbakanımız dedi diye doğurmayacaktır.
1-Bir defa işsizlik çözülecek, insanlar evladının gelecekteki iş kaygısını şimdiden duymayacak. İnsanlar çocuğunu en az 12 yıl çocuğunu okutacak, yetmeyecek, varını yokunu dökerek üniversite kazandıracak, 4 veya 8 yıl daha okuyacak yetmeyecek, KPSS’ye girecek en az 80-100 puan alacak, Ve bu arada çocuğun yaşı geliyor 30’a, yuva kuracak da, hayatını rayına oturtacak evlenecek, çocuk yapacak.
2-İnsanlar fakirlik ve açlık sınırının üstüne çıkarsa, Gelirinin neredeyse tamamını kira, ulaşım, yakıt, tüp, elektrik, eğitim giderlerine harcamaktan kurtulursa doğuracak.
3-İnsanlar geçim sıkıntısı ve borçlar nedeniyle yıkılma tehlikesi gösteren sıkıntı ve kaygılardan yani ailenin yıkılması kaygısından kurtulunca doğuracak.
4-Türkiye’nin bazı kesimlerindeki vatandaşlar gibi vurdum duymaz ve sadece egolarını, zevklerini tatmin için yaşamaya başlarsa doğuracak.
Söz şartlar yerine gelsin vallahi DOĞURACAĞIZ. Hem de 9’cuk çocuk