Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Isparta Valiliği: Don Felaketi Tarım Alanlarında Ciddi Zarar Verdi

Isparta Valiliği, 11-12 Nisan 2025 tarihlerinde il genelinde etkili olan

Isparta Valiliği, 11-12 Nisan 2025 tarihlerinde il genelinde etkili olan don olayının, tarımsal üretimi olumsuz etkilediğini duyurdu. Ülke genelinde birçok ilde yaşanan bu doğal afetin, Isparta’da da ciddi zararlara yol açtığı belirtildi.

Don olayının olumsuz etkilerine karşı öncesinde gerekli uyarıların yapıldığını belirten Valilik, yaşanan zararın boyutunu belirlemek amacıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Tarım ve Orman Bakanlığı ile koordineli bir şekilde hasar tespit çalışmalarının başlatıldığını bildirdi. Sahada yürütülen bu çalışmaların en kısa sürede tamamlanarak Bakanlığa sunulacağı ifade edildi.

Hasar tespit sürecinin ardından, etkilenen üreticilerin mağduriyetlerinin en aza indirilmesi için gerekli önlemlerin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanacağı da duyuruldu.

Isparta Valiliği, afetten etkilenen tüm çiftçilere geçmiş olsun dileklerini ileterek, kamuoyunu bilgilendirdi.