Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Isparta'da Kentsel Dönüşüm Zirvesi – 2 toplantısı

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Böcüzade Parkı Ayışığı Salonu’nda

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Böcüzade Parkı Ayışığı Salonu’nda Isparta Kentsel Dönüşüm Zirvesi-2 toplantısı düzenlendi. Toplantıya Vali Vahdettin Özkan, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta Belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.Toplantıda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Tamer İnan, Şeyh Edebali’nin Osman Gazi’ye verdiği ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ öğüdüyle hareket ettiklerini, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunu’nun amacının da insanı, sonuç olarak devleti yaşatmak olduğunu söyledi. Kanun ile amaçlarının sadece binaların dönüştürerek alan oluşturmak olmadığını belirten İnan, “Amacımız yaşanabilir kaliteyi sağlamak, yaşanabilir kentler oluşturmak ve marka değeri yüksek yaşanabilir alanlar oluşturmaktır” dedi. İnan, kanunun uygulamasında ortaya çıkabilecek sorunları tespit edebilmek ve önlem alabilmek için bütün kurum ve kuruluş temsilcilerine görevler düştüğünü ifade etti.

PROJELERİ BİRLEŞTİRELİM

Vali Vahdettin Özkan da Isparta’da kentsel dönüşüm üzerine yapılan projeleri birleştirme çağrısı yaptı. Herkesin kendisine soracağı ilk sorunun nasıl bir Isparta olması gerektiğini belirten Vali Özkan, “Şehrin vizyonunu ortaya koyma noktasında bu vizyonun altına dolduran en önemli faaliyet alanlarından biri kentsel dönüşüm. Daha iyi bir yaşam kalitesine ulaşabilme durumu herkesi ilgilendiriyor. Risksiz bir hayat herkesin önem hiyerarşisinde en başa koyduğu husus. Bugün bu hususla ilgili Isparta’da oturan herkesin ittifak ettiği bir konuda ortak akıl oluşturmak istiyoruz. Değişik kurumlarda değişik sektörlerde aslında çok iyi çalışmalar, reçeteler var. Elbirliğiyle projelerin birleştirmesi için bu toplantıyı çok önemsiyoruz. Tabi, ülkemiz, bölgemiz, ilimiz deprem riski taşıyor. İleride muhtemel riskleri bertaraf etme yönünde önceden yapacağımız çalışmaların çarpan etkisi olduğu hepimizin malumu. Bir afetin risklerin bertaraf etmenin yolları yöntemleri çok daha önemli” dedi.

BİRİNCİ DERECEDE ÖNCELİKLİ

Bütün Isparta’nın buna katkı sunması önemli olduğunu ifade eden Vali Özkan şunları söyledi:

“Tüm dünyada ortak aklın bilimsel verilerin ulaştığı husus şu ki, deprem riskinin olduğu bölgelerde kentsel dönüşümle hem daha tabi çevre, hem daha kaliteli yaşam hem sağlıklı konut stokunun el edilmesi tüm ilgili sivil toplum kuruluşları, belediyeler, il özel idaremiz tarafından birinci derecede öncelikli bir konu olduğu hepimiz biliyoruz. Bunu yaparken mevcut durum analizini iyi yapmak, riskleri iyi tespit etmek, risklerin skorunu belirlemek, tüm potansiyelimizi, imkanımızı, zamanımızı daha çok bu konuya vermemiz, bu konuya çözüm bulmamız, bu konu etrafında her türlü bireysel ve kurumsal kaygılardan arınarak, şehrin selameti için ittifak halinde bu işi projelendirmemiz çok önemli. Bu konuda kurumlarımızda hassasiyet olduğunu biliyorum. Ve kendilerine şükranlarımı arzediyorum. Hemen bunu projelendirelim. Yarın Isparta’da deprem riski başta olmak üzere çevresel felaketlerin karşısında direnç mekanizmasını oluşturması hepimiz için öncelikli bir konu.”

Toplantı, sivil toplum örgütlerinin görüş ve önerileri belirtmesi, kentsel dönüşüm ile ilgili yapılan sunumla sona erdi.

FERHAT KAYA
ISPARTA