Mevsimin gelmesi ile birlikte balığa olan ilgi arttı, tezgahlar şenlendi. Kardeşler Balıkçılık sahibi Hayrettin Akdoğan balığın bol, fiyatlarında düşük olduğu söyleyerek “Ispartalı balık özlemini gideriyor. İşlerimiz yoğun” dedi.
Balıkta av sezonun ilk açıldığı dönem yüksek olan fiyatlar hamsinin de çıkamaya başlaması ile birlikte düştü. Kardeşler balıkçılık sahibi Hayrettin Akdoğan esnafın yüzünün güldüğünü insanlarında balık özlemini giderdiğini söyleyerek “bugünlerde uskumru 10, hamsi 7, sardalya 7, istavrit 8, çupra, levrek ise 15 TL’den satılıyor” dedi.
Göl ve deniz balıklarının tamamını mevsiminde bulunduran Kardeşler balıkçılık aldığınız balığı arzu ederseniz temizleyerek pişirmeye hazır vaziyette müşteriye teslim ediyor.
TAZE BALIK İÇİN
Balık alırken dikkat edilmesi gerekenleri anlatan Hayrettin Akdoğan “soğutmalı tezgah özellikle havaların sıcak olduğu zamanlarda balığın uzun süre tazeliğini korumasını sağlar. Ayrıca sıcakta balıklarda bakteri oluşumu artar. Bu nedenle biz soğutmalı tezgahtan müşterilerimize her zaman en taze balığı sunmaya çalışıyoruz. Ispartalılara da tavsiyemiz balık alırken soğutmalı tezgahtan satış yapılan yerleri tercih etmeleridir. Soğutmalı tezgah Avrupa standartlarında balık satışı yapmak demektir” diye konuştu.
Av sezonun 1 eylül de açıldığını bildiren Akdoğan “av sezonu ilk açıldığı dönemde fiyatlar istenen düzeyde değildi. Fakat şimdi balık fiyatları normal düzeye geldi. Her bütçeye uygun balık bulmak mümkün. Sezon ilerledikçe fiyatların daha da düşeceğini düşünüyoruz. Balık bu yıl için bereketli” dedi.
TAZE BALIK NASIL ANLAŞILIR?
Ispartalıların balığa olan ilgilisinin giderek arttığını belirten Akdoğan her yöreden ve her keseye uygun balık çeşitlerini sattıklarını söyledi.
Akdoğan vatandaşların balık alırken taze olduğunu anlamak için dikkat etmesi gerek noktaları şu şekilde sıraladı; “balığın gözleri saydam, dışa bombeli ve parlak olmalı, eti diri ve sert, üzerine basınca çukur kalmamalı, pulları düz, sıkça, derisine yapışık ve parlak olmalı, solungaçları parlak kırmızı renktedir. Kuyruğu sallanmaz ve suya bırakıldığında dibe çökerse o balık tazedir”