Kültürel değerlerimize mülteciler sahip çıkıyor

Isparta’da zor şartlar altında yaşamlarını sürdüren mültecilere sahip çıkmak ve onlara iş imkanı sağlamak amacıyla El Ele Derneği tarafından ‘Kültür Ustaları’ projesi hazırlandı. Mülteciler tarafından ortaya çıkarılan eserler, hem derneğin kermeslerinde hem de internet üzerinden satışa sunuluyor. 5 ALANDA ESERLER HAZIRLANIYOR El Ele Derneği ile Isparta Genç Yönetişim ve Kalkınma Derneği tarafından yürütülen proje kapsamında […]

Isparta’da zor şartlar altında yaşamlarını sürdüren mültecilere sahip çıkmak ve onlara iş imkanı sağlamak amacıyla El Ele Derneği tarafından ‘Kültür Ustaları’ projesi hazırlandı. Mülteciler tarafından ortaya çıkarılan eserler, hem derneğin kermeslerinde hem de internet üzerinden satışa sunuluyor.

5 ALANDA ESERLER HAZIRLANIYOR

El Ele Derneği ile Isparta Genç Yönetişim ve Kalkınma Derneği tarafından yürütülen proje kapsamında 100 mülteci takı tasarım, nakış, dericilik, keçecilik ve ahşap üzerinde çalışmalar yürütüyor. Elde edilen ürünlerin, El Ele Derneğinin açmış olduğu kermeslerde ve internet üzerinden satışı gerçekleştiriliyor. Böylelikle Isparta’da zor şartlar altında yaşamlarını sürdüren mülteciler için hem maddi kaynak hem de iş imkanı sağlandı.

KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZ YANSITILIYOR

Yaklaşık 2 ay önce uygulanmaya başlanan projeye dair bilgi veren El Ele Derneği Başkanı Canan Aydın, üretilen eserlerin kültürel değerlerimizi geleceğe taşıdığını belirterek, “Genç mültecilerin topluma kazandırılması amacıyla bu projeyi geliştirdik. Projedeki bir başka amacımız da Isparta’nın unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerlerini ortaya çıkarmaktı. Üretilen eserlere bunu yansıtmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

GEANÇ MÜLTECİLER ÇALIŞIYOR

Halk Eğitim Merkezi hocaları tarafından verilen eğitim sonucunda mültecilerin, 300’e yakın eser ortaya çıkardığını ifade eden Aydın, “İçişleri Bakanlığı Dernekler Genel Müdürlüğü’nün onayıyla bu projeyi başlattık. Proje kapsamında çok güzel ürünler üretiyor. Profesyonel çalışmalar yapılıyor. Isparta’nın unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerlerini ortaya çıkarıyoruz. 18-30 yaş arası mülteciler bu çalışmaları yürütüyorlar. Gerek yurt içinden gerekse de yurtdışından gelen insanlar, burada bizim kültürümüzü öğrensinler, gittikleri yerlerde de kültürümüzü anlatarak bunu yaşatsınlar istiyoruz. Bu proje bir bakıma bunun da başlangıcı niteliğinde.” dedi.

İKİNCİ EL EŞYALAR DEĞERLENDİRİLİYOR

Herkesin farklı birimlerde çalıştığını ifade eden el Ele Derneği Başkanı Canan Aydın, “Arkadaşlarımız Gül Köşkü’nün altındaki atölyede çalışmalarını yapıyorlar. Dikiş nakış hocamız var, ikinci el eşyalardan harika ürünler çıkartıyor. Amacımız çıkartılan ürünlerden yardıma muhtaç insanların yararlanmasıdır.” diye konuştu.

Exit mobile version