Isparta’da Okullararası Basketbol Yıldız Erkekler Finali adına yakışır bir mücadeleye sahne oldu.2013 – 2014 Okul Sporları müsabakalarında Okullararası Yıldız Erkekler Basketbol İl Birinciliği final müsabakası Nazmiye Demirel Orta Okulu ile Ülkü İlköğretim Okulu arasında 6 Mart Spor Salonunda saat 10.30’da oynandı. Tribünlerin tamamen dolduğu müsabaka çok ama çok çekişmeli geçti. Her iki okulunda çok istedikleri maçta ilk epriyot 7 – 7 beraberlikle geçti. İkinci periyotta taraflar başa baş mücadele ederken Nazmiye Demirel Orta Okulu’nun ikinci periyot’un sonunda attığı 3 sayılık basketle ilk yarı 19 -22 Nazmiye Demirel Orta Okulu’nun üstünlüğüyle sona erdi. 3. periyot’a çok hızlı giren Ülkü İlköğretim Okulu 4 sayı farkla öne geçti.
Fakat devamını getiremeyince Nazmiye Demirel Orta Okulu aradaki sayı farkını kapattı ve 3. periyotta 30 – 30 berabere bitti. Son periyot’a Ülkü İlköğretim Okulu iyi bir başlangıç yapsada maçın ortalarına doğru faul problemi yaşayarak önemli bir as oyuncusu oyun dışı kaldı. Bu fırsatı iyi değerlendiren Nazmiye Demirel Orta Okulu oyunvuları maça ağırlığını koydu fakat farkı bir türlü açamadı. Son iki dakikanın olağanüstü heyecanlı geçtiği müsabaka Ülkü İlköğretim Okulu boş atışlardan faydalanamayınca Nazmiye Demirel Orta Okulu rakibini 48 – 46 yenerek Şampiyonluğunu ilan etti.
Yıldız Erkekler Basketbol 3.’lük 4.’lük müsabakasında Özel Altınbaşak Koleji ile Mavikent Orta Okulu karşılaştı. Baştan sona çekişmeli geçen müsabaka 10 Ocak 2014 Cuma günü saat 10.30’da 6 Mart Spor Salonunda oynandı. Özel Altınbaşak Koleji – Mavikent Orta Okulularının mücadele ettiği maçta gülen taraf son çeyrekte sergilediği etkili oyunla Özel Altınbaşak Koleji oldu. İzleyenlerin oldukça keyif aldığı mücadele de her iki tarafın göstermiş olduğu efor görülmeye değerdi. İlk üç periyotta başabaş geçen müsabakada taraflar farkın açılmasına bir an olsun izin vermedi. 4. periyotta yorgunluk ve faul problemi yaşayan Mavikent Orta Okulu’nda oyun konsantrasyonunda düşüş gösterdiği gözlemlenirken Özel Altınbaşak Koleji bu durumu iyi değerlendirdi ve rakibini 57 – 46’lık skorla geçerek Okullararası Yıldız Erkekler Basketbol İl Birinciliği Müsabakalarını 3. olarak tamamladı.
Öte yandan 2013 – 2014 Okul Sporları kapsamında gerçekleştirilen Okullararası Basketbol İl Birinciliği müsabakaları’nda Yıldız Erkekler İyiler seçildi. Antrenör ve öğretmenlerin oylarıyla seçilen Genç Erkeklerde En İyiler şöyle sıralandı.
En İyi Oyun Kurucu ödülünü Özel Altınbaşak Koleji’nden Sözgen ÇELEBİOĞLU aldı. En İyi Forvet ödülüne Ülkü İlkÖğretim Okulu’ndan Abdullah HİLAL layık görüldü.Turnuvanın En İyi Oyuncusu ve En İyi Pivot ödülünü final mücadelesinde iyi bir oyun sergileyen Nazmiye Demirel Orta Okulu’ndan Tunay ARYİNDUĞAN aldı.