Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sporseverlerden Günaydın’a destek çağrısı

Isparta Motor ve Otomobil Sporları Kulübü (IMOK) Başkan Yardımcısı Koray

Isparta Motor ve Otomobil Sporları Kulübü (IMOK) Başkan Yardımcısı Koray Küçükgülbahar, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın hayata geçirdiği proje çalışmalarının içine motor sporlarını da almasını istedi.Isparta’da büyük organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek bir alanın yokluğundan dert yanan Küçükgülbahar, “Bir proje de bizim gibi sporseverler için geliştirmeli. Bu pist yapılırsa il dışından birçok otomobil sporseverler ilimize gelecektir” dedi.

5 ay önce Isparta’daki motor ve otomobil severler tarafından kurulan ve bu süre içerisinde 800’ü aşkın resmi üyesi olan IMOK, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’ndan kulüp tescilini aldı.

Nisan ayı içerisinde bütün evrakları tamamlayarak tescil için dosyalarını TOSFED’e gönderdiklerini, ancak federasyon başkanının istifasından dolayı uzun süre beklemek zorunda kaldıklarını belirten Imok Başkan yardımcısı Koray Küçükgülbahar, “Biz nisan ayı içerisinde tüm belgelerimizi tamamlayarak kulübümüzün tescili için evraklarımızı TOSFED’e sunduk. Bu dönemde federasyon başkanı istifası dolayısıyla, genel kurul toplantısı ile yeni başkanın gelmesini bekledik. 3 Eylül itibariyle de tescilimizi aldık. İlerleyen günlerde organizatör lisansımız da gelecek” şeklinde konuştu.

LİSANS GELDİĞİNDE ORGANİZASYON GERÇEKLEŞTİRİLECEK ALAN YOK

Lisanlarının birkaç gün içerisinde taraflarına ulaşacağını ve gelse bile organizasyon gerçekleştirebilecekleri alanının bulunmadığını dile getiren Küçükgülbahar, “Birkaç gün içerisinde lisanslarımız gelecek. Esas sorun lisanslarımız geldiğinden sonra başlayacak. TOSFED bünyesindeki diğer çoğu kulübün organizasyon gerçekleştirebilecekleri alanları var. Bizim burada organizasyon yapabileceğimiz alan yok. Bizlere şuanda bile diğer illerden motor sporları severler, ‘Organizasyon düzenleyecek misiniz?’ diye soruyor. Biz şuanda organizasyon düzenlemek isiyoruz ancak otomobil sporları için uygun bir pist olmadığı için etkinlikler düzenleyemiyoruz” ifadelerini kullandı.

DRG PİSTİ İÇİN 1 KM ALAN BULUNAMADI

Geçtiğimiz yıldan bu yana Isparta’ya drag pisti yaptırmak için çabaladıklarını belirten Küçükgülbahar, “Geçtiğimiz yıldan bu yana Isparta’da drag pisti yapılması için çalışmalar yapıyoruz. Bunun için projelenin krokisi bile hazır. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bizim yanımızda. Şuanda drag pistinin yapımına başlansa kollarını sıvayacaklar. Bize bu pist için yaklaşık 1 kilometre uzunluğunda bir alan gerekiyor. Bu işin çözümü ise Isparta Belediyesi’nde. Belediye Başkanımız Günaydın’ın fabrikalar ve il gelişimi için yaptığı çalışmalar güzel, ancak bir proje de bizim gibi sporseverler için geliştirmeli. Bu pist yapılırsa il dışından birçok otomobil sporseverler ilimize gelecektir” diye konuştu.

“HER ETKİNLİKTE ÇEVRE İLLERE GİTMEK ZORUNDAYIZ”

Isparta’da uygun bir alan olmadığı için Konya, Ankara, Akhisar gibi il ve ilçelerde düzenlenen yarışlara gitmek zorunda kaldıklarını belirten Küçükgülbahar, “İlimizde yarış pisti olmadığı için başka illerde düzenlenen yarışlara gidiyoruz. Ve o yarışlara çevre illerden binlerce kişi geliyor. Eğer bizim ilimizde de böyle bir pist düzenlenirse çevre illerden birçok katılım gerçekleştirilecektir. Bu da ilimizin gelişimi açısından gerçekten önemli bir atak olacaktır” açıklamasında bulundu.

“PİST YAPILIRSA GENÇLER SOKAKTAN ÇEKİLİR”

İl içerisinde tehlikeli hareketler yaparak can güvenliğini hiçe sayan gençleri sürekli olarak uyardıklarını ve pistin yapılması halinde böyle bir durumun söz konusu olmayacağını bildiren Küçükgülbahar, “İlimizde gençlerimiz sokaklarda tehlikeli araç kullanarak can ve mal güvenliklerini hiçe sayıyor. Biz bu gençlerimizi uyararak, kulübümüze üye yapıyoruz. Geçtiğimiz yıla oranla bu yıl fazla tehlikeli araç kullanan genç kalmadı. Onların dertleri stres atabilecekleri ve eğlenebilecekleri bir alan, bu alan olmadığı için bu hareketleri sokaklarda yapıyorlar. Pis yapılması halinde bu gençlerimizin sokaklardan çekileceğinin garantisini verebiliriz” dedi.

“VALİLİK VE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NÜ YANIMIZDA HİSSETMEK İSTİYORUZ”

Diğer illerde pist olmasa bile valilik tarafından gençlere yarış düzenlemeleri için izin verildiğini aktaran Küçükgülbahar, “Bizlere serseri gözüyle bakılıyor. Aslında bunun bir ilgisi yok. Bizim ilimizde de güçlü araçlar var ve hepsi yarışlara katılıyor. Yarış pistinin bulunmadığı illerde gençlere izin verilere bir yol onlar için kapatıyor ve etkinlikler gerçekleştiriliyor. Bize de böyle bir imkan verilmesi lazım. Biz etkinlikler düzenleyemedikten sonra böyle bir kulübümüzün olması bir işe yaramaz. Yani biz şuan sade toplantılar ve mangal etkinlikleri düzenliyoruz. Bizim yarış organizatörlüğü lisansımız varken etkinlik düzenleyemiyoruz. Mangal etkinlikleri için organizatör lisansına gerek yok” ifadelerini kullandı.

“ÜNİVERSİTE ETKİNLİĞE SICAK BAKMIYOR”

Geçtiğimiz yıllarda SDÜ’de slalom(en iyi süre yarışı) düzenlediklerini ama bu etkinliği düzenlemek için üniversitenin bir kulübü olmadıkları için izin yetkililerin sıcak bakmadığını ekleyen Küçükgülbahar, “Üniversite yetkilileri, kendi bünyelerinde bir kulüp olmadığımız için bu etkinlikleri düzenlemeye sıcak bakmıyor. Bizler için artık bir pist yapılmalı, ilimizin yetkilileri bu çağrıya kulak vermeli” dedi.

CEM KOÇAK – DEMOKRAT GAZETESİ
ÖZEL HABER